Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022 dla uczniów po szkole podstawowej

Klasa pierwsza Technikum

 Klasa druga Technikum

Klasa trzecia Technikum 



 Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022 dla uczniów po gimnazjum

Klasa trzecia Technikum

Kształcenie zawodowe:

Technik rolnik

  1. Produkcja zwierzęca, podręcznik część 2 Rea,  Autor: Barbara Biesiada-Drzaga, Bronisław Jeleń, Elżbieta Krzęcio, Krzysztof Młynek, wydawca WSiP 2012
  2. Produkcja zwierzęca , podręcznik, część 3 Rea, Autor Elżbieta Bombik, Krzysztof Górski, Stanisław Kondracki, Stanisław Socha, Wydawnictwo: Rea 2012
  3. Produkcja roślinna część 2, wydawnictwo Rea, autor Arkadiusz Artyszak
  4. Mechanizacja rolnictwa:

           Podstawy mechanizacji, Autor: Danuta kozłowska, Wydawnictwo: Hortpress 2003 

          Mechanizacja rolnictwa cz. I i cz. II, Autor: Danuta kozłowska

5.  Język obcy ukierunkowany zawodowo – Język niemiecki – technik rolnik

Mit Beruf auf Deutsch, Autorzy: Barabara Kujawa, Maiusz Stinia, Barbara Szymoniak, Wojciech Borkow, Wydawnictwo: Nowa Era

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych

  1.  Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna, Cz. II, Autor: Anna Kmiołek, wydawnictwo: WSiP
  2. Zasady żywienia. Planowanie i ocena, Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Wydawnictwo: WSiP
  3. Organizacja produkcji gastronomicznej, Autor: Anna Kmiołek, Wydawnictwo: WSiP
  4. Usługi gastronomiczne, Autor: Anna Kmiołek, Wydawnictwo: WSip
  5. Przygotowywanie i wydawanie dań, Autor: Małgorzata Konarzewska, Wydawnictwo WSiP

 

Technik architektury krajobrazu

  1. Rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu, część III, Autor: P. Latocha, Wydawnictwo: Hortpress
  2. Rośliny ozdobne w architekturze krajobrazu, część IV, Autor: P. Latocha, Wydawnictwo: Hortpress
  3. Urządzanie i pielęgnacja terenów zieleni, część II tom II, Autor: K. Gadomski, Wydawnictwo: Hortpress
  4. Urządzanie i pielęgnacja terenów zieleni, część II tom III, Autor: K. Gadomski, wydawnictwo Hortpress
  5. Urządzanie i pielęgnacja terenów zieleni, część III, Autor: B. Fortuna-Antoszkiewicz, E. Gadomska, K. Gadomski, Wydawnictwo: Hortpress
  6. Język angielski zawodowy: Career Paths – Express Publishing, „Landscaping” – Stacey Underwood, Jenny Dooley

 

Technik informatyk

Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych

Część 1 – Tomasz Marciniuk

Część 2 – Sylwia Osetek, Krysztof Pytel

Część 3 – Sylwia Osetek, Krzysztof Pytel

Wydawnictwo: WSiP

 

Klasa czwarta Technikum

 

Kształcenie zawodowe:

Technik architektury krajobrazu

  1. Urządzanie i pielęgnacja TZ, część II tom I, Autor: E Gadomska, Wydawnictwo: Hortpress
  2. Urządzanie i pielęgnacja terenów zieleni, część II, Autor: B. Fortuna-Antoszkiewicz, E. Gadomska, K. Gadomska, Wydawnictwo: Hortpress
  3. Urządzanie i pielęgnacja TZ, część II tom I, Autor: E. Gadomska, Wydawnictwo: Hortpress
  4. Język angielski zawodowy: Career Paths Express Publishing „Landscaping” – Stacey Underwood, Jenny Dooley

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych

  1.  Zasady żywienia, Planowanie i ocena, Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Wydawnictwo: WSiP
  2. Organizacja produkcji gastronomicznej, Autor: Anna Kmiołek, Wydawnictwo: WSiP
  3. Usługi gastronomiczne, Autor: Anna Kmiołek, wydawnictwo: WSiP

 

Technik rolnik

  1. Produkcja zwierzęca, podręcznik część 3, Rea, Autor: Elżbieta Bombik, Krzysztof Górski, Stanisław Kondracki, Stanisław Socha, Wydawnictwo: Rea 2012
  2. Produkcja roślinna część 2, Autor: Arkadiusz Artyszak, Wydawnictwo: Rea